• +387 33 424-445
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Petak 07:00-17:00

Limarija

Možemo primjetiti da limeni krovovi lagano preuzumaju primat u odnosu na crijep. Ne samo kod industrijskih, već i kod privatnih objekata. Čak i kada nije u pitanju izgradnja novog objekta nego renoviranje postojećeg, vlasnici se često kao zamjenu za dotrajali crijep, salonit ili tegolu odlučuju upravo za lim.

Kao prednost u odnosu na do sada korištene pokrive ističu se brzina montaže, dugogodišnja garancija težina lima i smanjenje ukupnog opterećenja na objekat. Velika izdržljivost prilikom jakih udara vjetra, grada i zemljotresa i sličnih nepogoda, a njihova boja je postojana i dugotrajna i ne mijenja se sa vremenom.

Limsar doo se bavi krovopokrivačkim i fasaderskim radovima u sklopu kojih se vrši :

  1. Pokrivanje krovova  i fasada ravnim falcovanim limovima tipa npr PLX što daje vrlo prihvatljiva estetska rješenje
  2. Pokrivanje olovnim limom (vjerski objekti). Uglavnom se radi o restauraciji starih objekata i mora se voditi računa o načinu na koji je prvobitno urađeno pokrivanje. Pored olovnog lima koristi se i bakarni lim.
  3. Crijepnom pločom koja se uglavnom koristi za pokrivanje privatnih kuća
  4. Trapezni i sinusni limovi, koji se uglavnom koriste za pokrivanje industrijskih hala, stambenih i poslovnih objekata, nadstrešnica, garaža i pomoćnih objekata. Trapezni lim TR20/14/1100 služi kao unutarnji lim na krovu i fasadi, kod lučnih krovova i sl. TR 40/200/1000   se koristi kao krovni nosivi lim i kao fasadni profil on omogućava brzu i laganu montažu. TR 80/300/900 ima veliku nosivost i omogućava  veliku raznolikost u primjeni. Sinusni profili se koriste za pokrivanje sportskih objekata, trgovačkih centara i sl. A njihova fasadna verzija predstavlja estetski veoma prihvatljivo rješenje.
  5. Termo paneli krovni i zidni dobrih tehničkih karakteristika, nosivosti, toplotne i zvučne izolacije
  6. Kasetni sistemi, kasete se rade specifično za svaki objekat zasebno mogu biti stropni i fasadni
  7. Limarska galanterija (opšavi, oluci, snjegobrani...). Uz pokrivanje objekata obično se vrši kompletno oblaganje objekata limenim opšavima, kako bi se cijeli proces zaokružio u jednu cjelinu. 

Limsar d.o.o. pristupa svakom investitoru pojedinačno I ispunjava jedinstvene zahtjeve za različite varijante u procesa izrade, ma koliko one djelovale komplikovane. Ukoliko imate neobične zahtjeve ili želje, kao I standardne radove pokrivanja I opšivanja objekata, slobodno nam se javite, a naš tim će se potruditi da Vam olakša proces ostvarivanja zamišljenog.

Našiprijateljipartnerikonsultantiu poslovanju

© 2024 Limsar. All Rights Reserved.